Laatste Nieuws


Alverneese Doe Dagen haalt €838,52 op

Dankzij jullie stemmen tijdens de Rabo ClupSupport campagne ontvangen we dit jaar €838,52! 🤩 Dit geld komt ten goede aan de nieuwe tent voor onze toppers van de EHBO. Mede namens hen zeggen wij tegen jullie: DANKJEWEL! 💐

Lees meer »

Stembussen Rabo ClubSupport 2022 geopend

De Alverneese Doe Dagen zijn heel erg leuk, maar kosten ook geld! 💸  Daarom zijn we heel blij dat we dit jaar weer meedoen met de Rabo ClubSupport campagne. Voor de leden van de Rabobank zijn deze week de stembussen geopend. 🗳️ Wij vinden onze EHBO'ers echte toppers. Pleisters, verbandjes, spekjes... Niets is voor hen te gek! 🩹 Daarom hebben we de afgelopen editie geïnvesteerd in een nieuwe tent voor dit team. Met het opgehaalde geld hopen we deze investering terug te verdienen.

Lees meer »

Jeugd toont sportief talent tijdens Alverneese Spelen

De Alverneese Doe Dagen stonden dit jaar helemaal in het teken van sport. Van 22 t/m 25 augustus werden namelijk voor de eerste keer de Alverneese Spelen georganiseerd. Terwijl ze verschillende landen vertegenwoordigden, gingen de ruim 115 kinderen als echte atleten de strijd aan om de hoogste plek op de medaillespiegel. 🏅

Lees meer »

Terugkijken: Alvernees Sportjournaal

Zaten jullie niet voor de tv toen het Alvernees Sportjournaal werd uitgezonden? Geen probleem! Op deze website kunnen jullie het Sportjournaal on demand terugkijken. Wat gebeurt er allemaal tijdens de Alverneese Spelen? Dat zie je in het Alvernees Sportjournaal!

Lees meer »

Onthulling liedje 2022: Die medaille is een feit

Onmisbaar tijdens de Alverneese Doe Dagen is natuurlijk het themaliedje! 🎶 Omdat de deelnemers dit jaar als echte atleten zullen strijden voor de hoogste plek op de medaillespiegel (🥉🥈🥇) is het alleen maar passend om op een liedje te dansen dat daarover gaat. Dat is pas een goede dagelijkse warming-up!

Lees meer »

Thema 2022: De Alverneese Spelen

De kinderen op Alverna zijn dit jaar echte atleten, want ze doen mee aan de Alverneese Spelen! 🏅 In  sport- en spelactiviteiten zullen zij, terwijl ze een verschillende landen vertegenwoordigen, het tegen elkaar opnemen voor de beste plek op de medaillespiegel.Bij zo'n sportief thema hoort natuurlijk ook Olympisch vuur! 🔥 Wij zullen met een (lopend) vuurtje de hele wereld overgaan. Michelle is vandaag met ons "Alvernees vuur" gestart in het Olympisch Stadion Amsterdam! 🏃‍♀️ Benieuwd waar we nog meer naartoe gaan? Vergeet ons dan zeker niet te volgen via Facebook.

Lees meer »

Uitslag Rabo Clubsupport Campagne 2021

Er mag gedanst worden! Ook dit jaar deden we weer mee met de ClubSupport campagne van de Rabobank en we hebben weer een heel mooi bedrag opgehaald. Dankzij jullie stemmen kunnen we €503,81 gebruiken om de Alverneese Doe Dagen in 2022 nóg leuker te maken. Dankjewel! 🍾🥳

Lees meer »

Dagverslag 2021: donderdag - door Joost

De laatste dag was helaas wat regenachtiger dan we hadden gehoopt, maar dat mocht de pret niet drukken! De hutten zijn afgemaakt, de spellen zijn gespeeld en de big five zijn gevonden! Zelfs de stropers hebben we op kunnen pakken. Benieuwd hoe dat is verlopen? Lees dan hieronder het verslag van de donderdag!

Lees meer »

Dagverslag 2021: woensdag - door Lianne

Er is heel wat gebeurd vandaag! Onze contactpersoon, Ranger Robin, bleek namelijk helemaal geen ranger te zijn! Ze is, samen met collega Martin, eigenlijk trouw aan de stropersbende van Chef Jokker. We zullen daarom ook geen updates meer van Robin uploaden, maar natuurlijk hebben we wel het dagverslag van Lianne (wel een échte ranger!) voor jullie.

Lees meer »

Dagverslag 2021: dinsdag - door Do

Het was een onrustige nacht op de Alverneese savanne, zeker na de brute overval die Ranger Lianne gisteren heeft meegemaakt, maar vandaag was een succes! We hebben de olifant, het eerste dier uit de big five, kunnen vinden. Deze staat nu veilig naast het podium en we hebben er dan ook vertrouwen in dat we de rest van de dieren snel zullen opsporen. Ik heb aan onze Dierendokter Do gevraagd of ze de updates van de dag op papier wil zetten, dus jullie kunnen hieronder het dagverslag uit haar dagboek lezen:

Lees meer »

Dagverslag 2021: maandag - door Martin

De Alverneese Doe Dagen zijn begonnen! Wij, de vijf rangers uit Zuid-Afrika, zijn aangekomen op Alverna en kunnen samen met de kinderen gaan zoeken naar de big five die ontsnapt zijn uit ons safaripark in Zuid-Afrika. Onze leeuw, olifant, neushoorn, buffel, én ons luipaard zijn helemaal naar Alverna gereisd! Maar geen zorgen, ze zijn zeker niet gevaarlijk hoor!

Lees meer »

Onthulling liedje 2021: Speuren op safari

De Alverneese Doe Dagen 2021 staan op het punt van beginnen! Dit jaar heeft een club rangers onze hulp nodig om de big five te vinden. Zo'n avontuur start natuurlijk niet zonder een themaliedje, dat je vanaf nu kunt luisteren! 🎶 Zing vast uit volle borst mee met de muziek en tekst hieronder. Op maandag zullen de dames van groep 8 jullie ook het dansje leren! 💃🕺

Lees meer »

COVID-19 Update #5: Een aangepast programma

Na uitvoerig overleg met de Gemeente Wijchen is besloten dat de Alverneese Doe Dagen 2021 door kunnen gaan! Wij zijn natuurlijk heel blij dat we dit nieuws met jullie kunnen delen, maar er zullen wel wat dingen anders zijn dan normaal. Daarom willen we jullie (ouders, leiding en deelnemers) vragen om onderstaande 5 hoofdpunten goed door te lezen! Want wat is er precies anders?1. Een aangepast programmaVanwege de veiligheidsmaatregelen ziet het programma er iets anders uit dan normaal. Voor het hele programma geldt dat als je je kinderen direct naar het Doe Dagen terrein komt brengen, dat wij ouders/verzorgers vragen om het terrein niet te betreden in verband met de maatregelen.

Lees meer »

COVID-19 Update #4: Alverneese Doe Dagen 2021

Ondanks dat we dit jaar niets liever doen dan sterker terugkeren met de Alverneese Doe Dagen, begint de realiteit ons langzaam in te halen. We hadden goede hoop dat we eind augustus weer konden knallen, maar de hoge besmettingscijfers en de geldende maatregelen maken het voor ons lastig om knopen door te hakken.

Lees meer »

Uitnodiging Alverneese Doe Dagen 2021

Op 12 juli ontvingen de kinderen de officiële uitnodiging voor de Alverneese Doe Dagen 2021. 🤩 Deze kwam in een grote verrekijker, opgestuurd door Ranger Robin uit Zuid-Afrika. Een club rangers kan de hulp van de kinderen namelijk goed gebruiken deze zomer! 💪 Lees hieronder wat er aan de hand is:

Lees meer »

Het thema van 2021 is...

De afgelopen weken hebben we op Facebook verschillende hints geplaatst die je kunnen leiden naar het thema. 🔍 Heb jij ze allemaal gezien en denk jij te weten wat het thema van de Alverneese Doe Dagen 2021 is? Je komt er nu achter! 🤓

Lees meer »

Inschrijvingen Alverneese Doe Dagen 2021 geopend!

We zijn er weer! Hoe deze zomer er precies uit gaat zien is natuurlijk nog onzeker, maar wij hebben er wel vertrouwen in dat we op een veilige manier de Alverneese Doe Dagen kunnen organiseren. Of er veel zal veranderen in verband met de maatregelen is nog even onduidelijk, maar we horen nu al graag wie er mee wil doen.

Lees meer »