praktische informatie

De Alverneese Doe Dagen 2020: Alverneese Avonturen

Om toch een leuke afsluiter voor de zomer van 2020 te kunnen bieden, heeft de werkgroep Alverneese Doe Dagen een alternatieve activiteit op poten gezet. Tijdens de Alverneese Avonturen worden de kinderen die op de Antoniusschool Alverna zitten, of die woonachtig zijn op Alverna uitgedaagd in een spannende tocht door het bos, onder begeleiding van oudere Alverneese jeugd.

In het opstellen van de plannen is rekening gehouden met de adviezen van het RIVM omtrent sporten. Dit betekent dat de kinderen (onder de 18 jaar) wél binnen anderhalve meter van elkaar mogen komen. De werkgroep en verdere organisatie (boven de 18 jaar) zal wel anderhalve meter afstand houden.

Naast deze maatregel is er goed nagedacht over hoe de activiteit verder op te zetten. Zo zal er voldoende reinigingsmateriaal aanwezig zijn en zullen begeleiders goed te herkennen zijn door een veiligheidshesje. De plannen zijn voorgelegd aan en goedgekeurd door de Gemeente Wijchen. Als we allemaal goed opletten, dan kunnen we er een hele toffe twee dagen van maken!

Wanneer wordt mijn kind verwacht? 📅

Om niet te veel mensen tegelijkertijd aanwezig te hebben, is elke groep ingedeeld op een apart moment. Het gaat hierbij om de groep waarin het kind het afgelopen schooljaar (2019-2020) zat:

19 augustus
Groep 1 & 2: 15 - 17 uur
Groep 5 & 6: 19.30 - 21.30 uur

20 augustus
Groep 3 & 4: 15 - 17 uur
Groep 7 & 8: 19.30 - 21.30 uur
Brugklas: 20 - 22 uur

Waar en hoe kom ik daar? 🚴

Groep 1 t/m 8 wordt vanaf een kwartier voor de activiteit start ontvangen bij de Muziekkiosk Hart van Alverna (aan de Heumenseweg). Hier is ruimte om een fiets neer te zetten. Wij vragen kinderen om zo veel mogelijk te fiets of te voet komen en aan ouders om uw kind (eventueel) alleen af te zetten. Zodra de fiets geparkeerd is lopen de kinderen naar het veldje achter de Oase, waar ze verdere uitleg krijgen.

Ouders/verzorgers die hun kinderen met de auto willen brengen kunnen gebruikmaken van de parkeerplaats van de H. Jozef Kerk in Alverna, waar we een kiss & ride inrichten. Kinderen lopen dan vervolgens onder begeleiding naar het Hart van Alverna. Het verzoek blijft echter om zo veel mogelijk met de fiets te komen.

De brugklassers (normaal de groene bandana's) worden op hun afgesproken tijd verwacht op het veldje achter de speeltuin aan de Eliasstraat.

De kinderen kunnen na afloop van de activiteit weer naar huis gaan of opgehaald worden. Spreek hiervoor goed met het kind of er iemand komt die op hem of haar staat te wachten.

Kleding 🥾

Er staan spannende dingen te gebeuren op Alverna! Zorg dus dat uw kind goede kleding aan heeft voor een wandeling door het bos. Schoenen waarop gemakkelijk gelopen kan worden zijn hierbij natuurlijk erg belangrijk!

Sanitaire stops 🚽

Wij vragen alle ouders/verzorgers erop toe te zien dat de kinderen vlak voor vertrek naar de wc gaan. Er is sanitair beschikbaar voor noodgevallen, maar gezien de korte duur van de activiteit wensen we dit zo min mogelijk te gebruiken. Voor "noodgevallen" is die mogelijkheid er eventueel wel.

Ziekte en Afmelden 🤒

Omdat we de Alverneese Avonturen zo veilig mogelijk willen houden, worden alle kinderen met gezondheidsklachten zoals niezen, hoesten of koorts gevraagd thuis te blijven. Ook als iemand in het huishouden koorts heeft van 37,5 graden of meer wordt het kind gevraagd thuis te blijven. Deze regels gelden ook voor de begeleiding en de werkgroep.

Wanneer een kind onverwachts niet naar de Alverneese Avonturen komt, dan graag het kind telefonisch afmelden bij Sandra via 06-10712982.

Wat te doen bij slecht weer? 🌧️

Bij slecht weer is het niet verantwoordelijk om de activiteit toch plaats te laten vinden. In dit geval zal deze alsnog afgezegd worden. We willen daarom alle ouders/verzorgers vragen om thuis te blijven of in elk geval een plek te hebben waar uw kind naartoe kan mocht dit het geval zijn. Een eventuele afzegging van de activiteit kan nog tot op de dag zelf gecommuniceerd worden.

Aanmelden ✔️

Staat jouw kind te popelen om toch nog een leuke sport en spel activiteit te doen aan het eind van de zomer? De aanmeldformulieren komen zo snel mogelijk online. De deadline hiervoor is 1 augustus 2020. Dit geldt ook voor de deelnemende Brugklassers en de leiding.

Vragen ❓

Voor vragen kunt u ons contactformulier gebruiken of mailen naar alverneesedoedagen@live.nl.

Privacyverklaring Alverneese Doe Dagen

Klik hier voor meer informatie over onze privacyverklaring.