praktische informatie

De Alverneese Doe Dagen zijn de leukste dagen op Alverna! Tijdens dé kindervakantieweek van het dorp gaat de lokale jeugd aan de slag met allerlei leuke activiteiten die in het teken staan van sport, spel en het bouwen van een eigen hut! Elk jaar zijn er weer bijzondere figuren te gast die zorgen voor de meest spectaculaire verrassingen en verhalen, die altijd eindigen met een bonte avond waarin de kinderen aan hun ouders laten zien wat ze tijdens de Alverneese Doe Dagen allemaal beleefd hebben.

Wanneer wordt mijn kind verwacht en hoe komt hij of zij daar? 📅🚴

Met de kinderen die in het “centrum” van Alverna wonen, willen we gezamenlijk fietsen vanaf het grasveld bij de Groenewoudseweg, onder begeleiding van groepsleiding, via de Vendam naar de Geitweg. We verzamelen om 09.15 uur. Indien ouders de kinderen zelf weg willen brengen, dan kunnen zij gezellig mee fietsen met de gehele groep. We vertrekken om 16.00 uur vanaf het terrein aan de Geitweg weer naar de Groenewoudseweg, waar we dan rond 16.30 uur weer aan zullen komen.

Woon je in het buitengebied? Dan kun je rechtstreeks naar het terrein komen. Woon je niet in het buitengebied, maar ga je toch rechtstreeks, geef dit dan door (Sandra: 06-10712982), zodat wij weten hoe de kinderen komen.

Maar voor iedereen geldt: kom zoveel mogelijk met de fiets naar de Alverneese Doe Dagen. Zo kun je gemakkelijk mee met alle activiteiten.

Eten en drinken 🥪🥛

We lunchen tussen de middag gezamenlijk op het terrein. De kinderen nemen een gevulde lunchtrommel mee. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. Dat hoeft dus niet meegenomen te worden.

Kleding 🥾

Er staan spannende dingen te gebeuren tijdens de Alverneese Doe Dagen! Zorg dus dat het kind goede kleding aan heeft voor bijvoorbeeld een wandeling door het bos, een spel op het veld of het bouwen van een hut. Schoenen waarop gemakkelijk gelopen kan worden zijn hierbij natuurlijk erg belangrijk!

Ziekte en Afmelden 🤒

Wanneer je kind een dag, bijvoorbeeld wegens ziekte, niet naar de Alverneese Doe Dagen kan komen, dan graag afmelden bij Sandra (06-10712982).

Aanmelden ✔️

Staat jouw kind te popelen om mee te doen aan een week vol sport en spel aan het eind van de zomer? De aanmeldformulieren vind je hier op onze website en kunnen ingevuld worden in de aanmeldperiode.

Kom je ook naar de bonte avond? 🎭

Op donderdag ben jij als ouder/verzorger vanaf 17.30 uur welkom om de hutten van de kinderen te komen bekijken. Hierna doen alle groepjes een optreden waar jij onder het genot van een hapje en een drankje ook van kunt genieten. Dé perfecte afsluiting van de Alverneese Doe Dagen! Zien we je daar?

Vragen ❓

Voor vragen kun je ons contactformulier gebruiken of mailen naar alverneesedoedagen@live.nl.

Privacyverklaring Alverneese Doe Dagen

Klik hier voor meer informatie over onze privacyverklaring.