praktische informatie

De Alverneese Doe Dagen zijn de leukste dagen op Alverna! Tijdens dé kindervakantieweek van het dorp gaat de lokale jeugd aan de slag met allerlei leuke activiteiten die in het teken staan van sport, spel en het bouwen van een eigen hut. Elk jaar zijn er weer bijzondere figuren te gast die zorgen voor de meest spectaculaire verrassingen en verhalen, die altijd eindigen met een bonte avond waarin de kinderen aan hun ouders laten zien wat ze tijdens de Alverneese Doe Dagen allemaal beleefd hebben.

Voor wie?
De Alverneese Doe Dagen zijn voor alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de Antoniusschool en voor alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar (die voor 1 mei 4 jaar zijn geworden) die woonachtig zijn op Alverna. Ook zijn sinds 2019 de brugklassers die op Alverna op school hebben gezeten welkom voor een speciaal programma. 

Waar?
De Alverneese Doe Dagen worden gehouden op boerderijcamping Bij de 3 Linden aan de Geitweg 2 op Alverna.

Programma ALverneese Doe Dagen 📅

Hieronder vind je het standaardprogramma voor de Alverneese Doe Dagen. Dit programma geldt voor de rode, oranje, gele en blauwe bandana's (de deelnemers in de leeftijd van de basisschool). Voor de groene bandana's (brugklassers) wijkt dit programma af.

Maandag
13.00 uur - Weekopening met alle deelnemers en leiding
16.00 uur - Afsluiting eerste middag
(+/-) 16.30 uur - Aankomst fietsers Eliasstraat
Bijzonderheden: De kinderen worden op maandag zelf naar het terrein gebracht. Voor de terugweg gaat er wél een gezamenlijke fietsgroep vanuit het terrein van de Doe Dagen naar Alverna.

Dinsdag
09.15 uur - Verzamelen Eliasstraat
10.00 uur - Dagopening terrein
16.00 uur - Afsluiting rode en oranje bandana's
(+/-) 16.30 uur - Aankomst fietsers Eliasstraat
19:30 uur - Afsluiting gele en blauwe bandana's (aankomst Eliasstraat)
Bijzonderheden: Op dinsdag hebben we een avondprogramma. De oudste kinderen blijven dan langer.

Woensdag
09.15 uur - Verzamelen Eliasstraat
10.00 uur - Dagopening terrein
16.00 uur - Afsluiting
(+/-) 16.30 uur - Aankomst fietsers Eliasstraat
Bijzonderheden: De gele en blauwe bandana's nemen op woensdag hun fiets mee.

Donderdag
09.15 uur - Verzamelen Eliasstraat
10.00 uur - Dagopening terrein
17.30 uur - Start kijkavond hutten & bonte avond
Bijzonderheden: Op donderdag is de bonte avond en fietst er 's avonds geen groep terug naar Alverna.

Wat neemt mijn kind mee?

ETEN EN DRINKEN 🥪🥛
We lunchen tussen de middag gezamenlijk op het terrein. De kinderen nemen een gevulde lunchtrommel en een waterflesje of bidon mee. Voor iets lekkers wordt door ons gezorgd, dat hoeft dus niet meegenomen te worden.

KLEDING EN FIETSEN 🥾🚲
Er staan spannende dingen te gebeuren tijdens de Alverneese Doe Dagen! Zorg dus dat het kind goede kleding aan heeft voor bijvoorbeeld een wandeling door het bos, een spel op het veld of het bouwen van een hut. Schoenen waarop gemakkelijk gelopen kan worden zijn hierbij natuurlijk erg belangrijk!

Op woensdag nemen de gele en blauwe bandana's hun fiets mee voor een activiteit.

Dus... Hoe werkt dat precies met dat fietsen?🚲

Met de kinderen die in het “centrum” van Alverna wonen, fietsen we gezamenlijk vanaf het grasveld bij de Eliasstraat/Groenewoudseweg, onder begeleiding van groepsleiding, via de Vendam naar de Geitweg. We verzamelen om 09.15 uur. Indien ouders de kinderen zelf weg willen brengen, dan kunnen zij gezellig mee fietsen met de gehele groep. We vertrekken om 16.00 uur vanaf het terrein aan de Geitweg weer naar de Eliasstraat, waar we dan rond 16.30 uur weer aan zullen komen.

Breng je je kind liever rechtstreeks naar het terrein, bijvoorbeeld omdat je in het buitengebied woont? Geef dit dan door  aan Sandra (06-10712982), zodat wij weten op wie we 's ochtends op Alverna kunnen rekenen.

Maar voor iedereen geldt: kom zoveel mogelijk met de fiets naar de Alverneese Doe Dagen. Zo kun je gemakkelijk mee met alle activiteiten.

Ziekte en Afmelden 🤒

Wanneer je kind een dag, bijvoorbeeld wegens ziekte, niet naar de Alverneese Doe Dagen kan komen, dan graag afmelden bij Sandra (06-10712982).

Ouderhulp 💪

De Alverneese Doe Dagen maken we samen! De werkgroep (blauwe polo's) draagt zorg voor de organisatie van dit waanzinnige evenement, maar kan dit niet zonder de vrijwillige hulp van leiding (groene T-shirts) en ouders (oranje T-shirts). Doen jouw kinderen ook mee met de Doe Dagen en wil je ook jouw steentje bijdragen? Dat kan! Klik hier voor meer informatie speciaal voor de oranje T-shirts.

Kom je ook naar de bonte avond? 🎭

Op donderdag is heel Alverna vanaf 17.30 uur welkom om de hutten van de kinderen te komen bekijken. Hierna doen alle groepjes een optreden waar jij onder het genot van een hapje en een drankje ook van kunt genieten. Voor de hapjes en drankjes vragen we een muntje en de opbrengst hiervan nemen we mee naar een volgende editie. Dat is dus dé perfecte afsluiting van de Alverneese Doe Dagen! Zien we je dan?

Een kaartje sturen 📬

Vóór de ingang van het terrein staat een speciale brievenbus. Hier ontvangen kinderen post van hun ouders, opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes. Wil jij nou ook een kaartje sturen naar een van de deelnemers om hem of haar heel veel plezier te wensen? Doe deze dan in de speciale brievenbus óf stuur hem naar:

Alverneese Doe Dagen
[Naam kind]
Geitweg 2
6603 LB Alverna

Vragen ❓

Voor vragen kun je ons contactformulier gebruiken of mailen naar alverneesedoedagen@live.nl.

Privacyverklaring Alverneese Doe Dagen

Klik hier voor onze privacyverklaring.