Ouderhulp

Wat fijn dat jij wil komen helpen bij de Alverneese Doe Dagen! Elk jaar zijn we op zoek naar ouders die ons willen helpen bij de begeleiding van spellen, het bijvullen van de bidons of het schminken van de kinderen. We zoeken zelfs Alverneese horecatijgers die op de bonte avond willen helpen achter de bar. Onze hulpouders zijn te herkennen aan hun oranje T-shirts.

Aanmelden

Zodra je een deelnemer aanmeldt voor de Alverneese Doe Dagen, kun je meteen aangeven dat en wanneer je ons wil komen helpen. We kunnen ons natuurlijk ook voorstellen dat je tijdens de aanmeldperiode nog niet weet hoe je zomer er precies uitziet, dus je kunt ook nog later je beschikbaarheid doorgeven via ons contactformulier of door te mailen naar alverneesedoedagen@live.nl.

Wanneer kunnen we je hulp gebruiken?

In de basis geef je je op voor één dag of meerdere hele dagen. Als dit niet haalbaar is, dan kun je ook een dagdeel komen helpen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen. Het gaat om de volgende momenten:

Zaterdag vanaf 10 u.: Hekken zetten, tenten opbouwen en andere voorbereidende werkzaamheden
Maandagmiddag 13 - 16 u.: Ondersteuning op dag 1
Dinsdag 10 - 16 u.: Ondersteuning op dag 2
Dinsdagavond 16 - 20 u.: Ondersteuning avondeten en avondspel gele en blauwe bandana's
Woensdag 10 - 16 u.: Ondersteuning op dag 3
Donderdag 10 - 17 u.: Ondersteuning op dag 4
Donderdag vanaf 17 u.: Bardienst bonte avond, kleinere opruimwerkzaamheden
Vrijdag vanaf 10 u.: Opruimen terrein

Je ziet het goed! Ook op de zaterdag vóór de Doe Dagen en de vrijdag erna kunnen we je hulp goed gebruiken. Het optuigen en opruimen is altijd een flinke klus waarbij veel handjes welkom zijn, dus ook als je maar even kunt ondersteunen zijn we al heel blij met je. Hadden we al gezegd dat wij op deze dagen zorgen voor koffie en een broodje? 

Wat moet je verder nog weten?

Niet zo veel! Je hoort op de dag zelf bij welke activiteit of in welke tent jij mag ondersteunen, maar je kunt natuurlijk altijd een voorkeur doorgeven. Verder vragen we je om een eigen lunch mee te nemen (wij zorgen voor een kop koffie en voor iets lekkers bij de lunch) en om goed om te gaan met je oranje T-shirt. Die laatste lever je aan het einde van de dag weer in.