Alverneese Doe Dagen vonden plaats in Doedanië

Gepubliceerd op 26 augustus 2023 om 21:22

De werkgroep Alverneese Doe Dagen was goed voorbereid op de 15e editie van de kindervakantieweek. Eerder dit jaar ontvingen we een oud boek met daarin verhalen uit de wereld van 1001 Nacht. 📖 Het leek een strak plan om de kinderen hieruit voor te lezen, maar voor de eerste pagina gelezen was, leefden we zelf in een sprookje… ✨

Van 21 t/m 24 augustus waren ruim 100 Alverneese kinderen onderdeel van dit avontuur. We begonnen maandagmiddag, toen bleek dat de boze geest Zaman opgesloten zat in het boek vol verhalen. 😈 Na het uitspreken van zijn naam werd de geest wakker en bevond ons evenement, dat normaal plaatsvindt op Boerderijcamping Bij de 3 Linden, zich opeens in het verre land Doedanië. 🗺️ Dat was niet de bedoeling!

Hier leerden we gelukkig ook de goede, ietwat onhandige geest Djienie kennen. 🧞 Ondanks dat een stel rovers het niet kon laten om zich er ook mee te bemoeien, hebben we met zijn hulp Zaman op kunnen sluiten in een wonderlamp. Hierna lukte het om de Alverneese Doe Dagen weer op bekend terrein af te sluiten met alle ouders tijdens de bonte avond. 💃 Een groot voordeel van de reis: de kinderen kwamen aan op hun eigen vliegende tapijten, die ze samen met hun leiding gemaakt hadden.

Uiteindelijk bleek er in Doedanië ook voldoende tijd om er weer een toffe editie van de Doe Dagen van te maken. Zo werd er gebowld bij de St. Frans 🎳, brachten de jongste deelnemers een bezoek aan het Maisdoolhof Malden 🌽 en verzorgde duikschool ScubaXperience een kleine cursus voor de groene bandana's 🤿. Verder was er voldoende (water)pret op het terrein zelf en werden er natuurlijk ook hutten gebouwd waar de sultan zelf jaloers op zou zijn.

De werkgroep kijkt dus, ondanks de onverwachte reis, terug op een geslaagde week. De inzet van de leiding, het enthousiasme van de hulpouders en de steun van de sponsoren bleken weer een onmisbaar ingrediënt voor het Alverneese evenement. Dus daarvoor willen wij alle vrijwilligers heel erg bedanken!🙏

Het terrein is inmiddels leeg, maar wij werken nog even door aan de laatste zaken. De meeste foto's staan al online en zijn zichtbaar voor de ouders/verzorgers van alle deelnemers. 📸 De foto's van donderdag en de bonte avond zullen daar ook snel aan toegevoegd worden, dus hou de website nog even in de gaten!

En zet jij maandag 12 augustus tot en met donderdag 15 augustus 2024 alvast in je agenda? ✏️ Dan vindt namelijk de zestiende editie van de Alverneese Doe Dagen plaats!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.