De dertiende editie van de Alverneese Doe Dagen was weer een groot succes!

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 20:14

Moe maar voldaan zit de werkgroep inmiddels ook weer thuis. Na vier heerlijke dagen hebben we gisteren de dertiende editie van de Alverneese Doe Dagen goed af kunnen sluiten. Het was een raar jaar door de veiligheidsmaatregelen, maar dat heeft de pret niet mogen drukken!

Wat hebben wij weer ontzettend genoten van de lachende kindersnoetjes en tijdens de toffe activiteiten. De kinderen hebben geleerd over de dieren van de savanne, zijn op bezoek geweest bij boerderijen De Eikenhorst en HARM's Hoeve, hebben gezwommen in het zwembad van Wijchen, konden natuurlijk weer dansen en hebben veel verschillende sport- en spelactiviteiten gedaan op het terrein. Het moge ook duidelijk zijn dat de jeugd het bouwen van hutten nog niet was verleerd!

Mede omdat het tocht nog een wat gekker jaar was, zijn we ontzettend blij met de steun die we hebben gekregen van alle andere vrijwilligers: de EHBO'ers, Wil de fotograaf (hebben jullie alle foto's al gezien?), de locatie bij Boerderijcamping "Bij de 3 Linden"... Noem maar op! Ook veel dank gaat naar onze sponsoren die het bestaan van de Doe Dagen financieel mogelijk maken. Daarnaast zijn ook de hulpouders in de oranje T-shirts echt onmisbaar geweest, zonder wie we deze week niet kunnen organiseren. De laatste groep toppers bestaat uit de leiding in de groene shirts, die deze week maar weer hebben laten zien dat ze precies weten hoe je een groepje Alverneese kinderen moet begeleiden. 

Ook het opruimen ging veel voorspoediger dan we ooit hadden durven dromen. Door het wegvallen van de bonte avond gingen de deelnemers op de donderdag al om 16 uur naar huis en door de oranje T-shirts en de leiding die meteen hierna de handen uit de mouwen hebben gestoken was het terrein drie uur later (!) al bijna helemaal leeg. Zo zien we maar weer: vele handen maken licht werk. Aan alle hulp gisteren en tijdens de rest van de week: heel erg BEDANKT!

Wij gaan weer een jaartje broeien op nieuwe ideeën en hopen jullie dan ook allemaal weer terug te zien van 22 t/m 25 augustus 2022. Tot dan!

Groetjes van de werkgroep,

Bianca, Famke, Harry, Henk, Jos, Karin, Maarten, Michelle, Michiel, Myrna, Niels, Paul, Sandra, Sten en Twan

P.S. Er zijn nog een paar gevonden voorwerpen. We doen ons best om deze zo snel mogelijk bij de eigenaar te krijgen (enkele behulpzame kinderen wisten ons te vertellen welke jas van welk ander kind was). Ben je nou nog iets kwijt? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.