Nieuwsarchief 2016-2020


Rabo ClubSupport campagne: De uitslag!

15 november 2020

Dit weekend kregen we de uitslag van de Rabo ClubSupport campagne te horen... Spannend! We zijn ontzettend blij met het bedrag van €523,47, dat besteed zal worden aan nieuwe grote tenten voor op het terrein. 🍾πŸ₯³ Iedereen ontzettend bedankt voor het stemmen!

Steun de Alverneese Doe Dagen met de Rabo ClubSupport Campagne!

13 oktober 2020

Kennen jullie ze nog? De gekleurde tentjes uit 2019? Deze konden we aanschaffen dankzij jullie stemmen tijdens de Rabo ClubSupport campagne! Ook dit jaar doen we weer mee, met als doel het vervangen van de grote tenten. Help jij ons weer mee? Als lid van de Rabobank kun je stemmen tot 25 oktober.

Kijk snel op rabobank.nl/clubsupport om te zien hoe jij op ons kunt steunen!

De Alverneese Avonturen zijn voorbij...

21 augustus 2020

Nog geen twee maanden geleden maakten we bekend dat de Alverneese Avonturen de vervanger zouden worden van de Alverneese Doe Dagen 2020. In deze vreemde tijden leek ons dit een goed, veilig alternatief waarmee we de jeugd van Alverna toch een leuke afsluiting van de zomer konden bieden. En wat hebben we genoten!

Groep 1 en 2 hielpen onze boerin met het zoeken van ontsnapte dieren 🐷, groep 3 en 4 mochten voor een stel tovenaars het heksenbos in om ingrediënten te verzamelen πŸ§™‍♂️, groep 5 t/m 8 kregen in het bos te maken met wel heel duistere figuren πŸ‘» en de brugklassers hebben heerlijk relaxed rondom een kampvuur gezeten. πŸ”₯

Tegen alle vrijwilligers (leiding, EHBO, fotografen, en andere hulp) zeggen wij: DANKJEWEL! πŸ™ Zonder jullie hadden we nooit een programma als dit neer kunnen zetten. Ook veel dank voor het vertrouwen dat de kinderen en ouders getoond hebben door met ons op avontuur te gaan.

De foto's van onze avonturen zijn te vinden op de website. πŸ“Έ De deelnemers hebben allemaal een wachtwoord ontvangen om deze te kunnen bekijken.

Wij gaan weer een jaartje broeden op nieuwe ideeën en hopen dat het mogelijk is om dan weer een nieuwe editie van de Alverneese Doe Dagen op touw te zetten! Heel graag tot dan!

De werkgroep Alverneese Doe Dagen
Harry, Jos, Karin, Maarten, Michelle, Michiel, Miranda, Niels, Sandra, Sonja, Sten en Henk

COVID-19 Update #3: Aankondiging Alverneese Avonturen

3 juli 2020

Deze keer komen we met goed nieuws! Ondanks dat de Alverneese Doe Dagen 2020 geannuleerd zijn wegens de gevolgen van het coronavirus, hebben we toch ons best gedaan om met een alternatieve activiteit te komen. De plannen hiervoor, inclusief extra hygiënemaatregelen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn voorgesteld aan en goedgekeurd door de Gemeente Wijchen.

Ondanks dat het geen Alverneese Doe Dagen zijn zoals wij en jullie gewend zijn, kunnen we toch niet wachten om iedereen weer even te zien deze zomer. We ontvangen jullie dan ook graag op 19 of 20 augustus. Het is afhankelijk van de groep waarin je afgelopen schooljaar hebt gezeten op welke dag en tijd we je ontvangen. Het gaat om de volgende momenten:

19 augustus
Groep 1 & 2: 15 - 17 uur
Groep 5 & 6: 19.30 - 21.30 uur

20 augustus
Groep 3 & 4: 15 - 17 uur
Groep 7 & 8: 19.30 - 21.30 uur
Brugklas: 20 - 22 uur

Meer informatie wordt uitgelegd in de praktische informatie op onze website. Aanmelden gebeurt dit jaar online (de formulieren vind je hier op de website) en is kosteloos. De deadline voor het aanmelden, ook voor de leiding, is 1 augustus 2020.

Voor vragen kun je ons contactformulier gebruiken of mailen naar alverneesedoedagen@live.nl.

COVID-19 Update #2: Annulering Alverneese Doe Dagen 2020

22 april 2020

Lieve allemaal,

Ondanks dat we al een tijdje bezig zijn met de voorbereidingen voor de Alverneese Doe Dagen 2020, heeft gisteren ons ook het nieuws bereikt dat alle vergunningplichtige evenementen tot 1 september geannuleerd moeten worden. Dit betekent helaas ook dat de dertiende editie van onze kindervakantieweek niet door kan gaan.

We vinden dit net zo vervelend als jullie allemaal, maar natuurlijk gaat de gezondheid van alle kinderen, leiding, hulpouders en andere vrijwilligers voor. Wij gaan er in elk geval wel voor om in 2021 nog mooier en leuker terug te komen!

Mochten jullie vragen hebben over de annulering van de Alverneese Doe Dagen 2020, dan kunnen jullie contact opnemen via ons contactformulier of via alverneesedoedagen@live.nl.

Groet van de werkgroep, en blijf gezond,

Harry, Jos, Karin, Maarten, Michelle, Michiel, Miranda, Niels, Sandra, Sonja, Sten en Henk

COVID-19 update #1

6 april 2020

Allereerst hopen we dat deze update jullie allemaal in goede gezondheid bereikt! Momenteel houdt het coronavirus de wereld in haar greep en daar merken we allemaal de gevolgen van.

Afgaand op de huidige informatie vanuit de Rijksoverheid en het RIVM kan de dertiende editie van de Alverneese Doe Dagen gewoon doorgaan. Natuurlijk houden wij de berichtgeving over de gezondheidsrisico's goed in de gaten en wij houden jullie via onze website en Facebookpagina dan ook op de hoogte.

De inschrijving zal dit jaar, in verband met de maatregelen, later plaatsvinden dan normaal. Zodra we daarvoor de mogelijkheid hebben, horen jullie weer van ons. Tot die tijd hopen we dat jullie allemaal afstand houden en veilig thuisblijven!

Als je vragen hebt, dan mag je altijd ons contactformulier invullen of ons mailen via alverneesedoedagen@live.nl. Heel graag tot snel!

Thema 2020: ???

Helaas kunnen we nog niet verklappen wat het thema van de Alverneese Doe Dagen 2020 zal zijn. Wel beloven we dat het weer een beestachtig leuke editie gaat worden! 🐾 Ben jij er ook weer bij?

❗Gevonden voorwerpen 2019❗

Nu de Alverneese Doe Dagen echt voorbij zijn, hebben we ook nog wat gevonden voorwerpen over. Deze neemt Sonja volgende week maandag (26 augustus 2019) nog één keer mee naar de Antoniusschool in Alverna, waar ze om 14.00 uur opgehaald kunnen worden.

Zit er iets van jou bij, maar kun je niet op het aangegeven tijdstip aanwezig zijn? Neem dan even contact op via alverneesedoedagen@live.nl.

Let nog goed op, voor je spulletjes verdwenen zijn!

Alverneese Doe Dagen 2019 - Dag 4

Na een zonnige bonte avond zijn de Alverneese Doe Dagen 2019 afgelopen! Professor IJsco heeft het op de laatste dag van zijn bezoek nog opgenomen tegen zijn nichtje Zonne, maar uiteindelijk bleek dat de kinderen toch liever zomer dan winter hebben tijdens de Doe Dagen.

Hierdoor bleef de Verplaatsbare Winter 3030 oververhit en kon de nieuwe ijstijd niet gestart worden. Dit betekende geen wetenschappelijke ontdekkingen bij de Doe Dagen dit jaar... Desondanks hebben zowel IJsco als Zonne, samen met Vlokje en Madel, kunnen genieten van een heerlijke, zonnige bonte avond. Met winterse én zomerse liedjes hebben we weer een prachtige editie af kunnen sluiten.

Tijdens de bonte avond namen wij, de werkgroep, ook afscheid van Karel en Ingrid, die zich al sinds het begin inzetten voor onze kindervakantieweek. Met de bandana die ze van ons hebben kregen, gemaakt van de oude tentjes,  hebben ze een vrijstelling om altijd langs te komen en om ons bij te staan waar nodig. Denk dus maar niet dat je deze twee oude rotten in het vak nooit meer tegenkomt!

Wij hebben in elk geval weer ontzettend genoten van de afgelopen 4 dagen en zien jullie allemaal heel graag volgend jaar weer!

ALverneese Doe Dagen 2019 - Dag 3

Na de koude nacht bleek dat de sleutel van de Verplaatsbare Winter 3030 helemaal bevroren was in een blok ijs! Dit was natuurlijk niet wat Professor IJsco graag zag... De hele dag hebben de kinderen gewacht tot het ijsblok eindelijk ver genoeg gesmolten was om de sleutel weer te pakken.

Ze zaten natuurlijk niet stil: want Zonne heeft geholpen met het warmer maken van deze dag. De zon heeft de hele tijd hoog aan de hemel gestaan, waardoor het ijsblok net op tijd klein genoeg was. En wat denk je? Het bleek toch te warm om de machine te starten.

De temperatuur van morgen zal bepalen of het toch lukt om de ijstijd te starten, of dat we verder kunnen genieten van de zomer. Wij wachten het af en houden het kwik in de gaten. Zien we jullie allemaal op de bonte avond?

Bekijk hier de foto's van dag 3.

Alverneese Doe Dagen 2019 - Dag 2

Terwijl de temperatuur steeds verder daalt op het terrein, hielpen de kinderen met het compleet maken van de formule van Professor IJsco en Vlokje Sneeuw. Hun bijzondere machine trekt veel aandacht, waaronder van het nichtje van IJsco: Zonne Bloem. Zij is helemaal idolaat van de zomer en staat dus niet achter het plan voor een nieuwe ijstijd.

Om het plan van IJsco te dwarsbomen, heeft ze de hulp ingeroepen van haar vriendin Madel Iefje. Madel heeft vandaag al kennisgemaakt met Vlokje en in een klein meningsverschil is de sleutel van de Verplaatsbare Winter 3030 in een bak met ijskoud water beland. Veel te koud om te pakken!

We vertellen dit nog niet aan IJsco en Zonne... We zijn benieuwd wat het weer morgen doet. Lezen jullie weer met ons mee? Bekijk nu ook de foto's van dag 2 op de website!

Alverneese Doe Dagen 2019 - Dag 1

De Alverneese Doe Dagen 2019 zijn begonnen! Gisteren hebben de kinderen Professor IJsco Nijn en zijn assistent Vlokje Sneeuw ontmoet. Deze twee wetenschappers (woonachtig op de Noordpool) hebben een speciale machine meegenomen waarmee ze een nieuwe ijstijd willen starten: de Verplaatsbare Winter 3030.

Als werkgroep zijn wij natuurlijk ontzettend blij met de kans om deze unieke uitvinding op ons terrein te hebben. De kinderen zijn echter nog een beetje huiverig en als wij heel eerlijk zijn, dan moeten we ook toegeven dat we het vannacht een beetje fris hebben gehad...

De kinderen zijn al druk bezig: er worden hutten getimmerd, de rode bandana's werken met hulp van de ouders aan een iglo en ook de groene bandana's hebben een spel gespeeld in Wijchen.

We horen je denken: "De groene bandana's? Is dat iets nieuws?" Inderdaad! De brugklassers uit Alverna zijn dit jaar aanwezig met een nieuwe bandana: de groene. Zij volgen een apart programma met veel activiteiten van het terrein af. Heel erg gaaf dus!

Of het op dag twee weer warmer wordt op Alverna zullen we nog beleven. Misschien dat de zonnebloem die opeens verscheen aan het einde van de dag een goed teken was?

Meer zien? Bekijk dan de foto's van dag 1.

Het wordt kouder op Alverna

ALVERNA - Op zaterdag 10 augustus zijn de de temperaturen in het dorp flink gedaald. Professor IJsco Nijn is samen met zijn assistent Vlokje Sneeuw aangekomen op het terrein van de Alverneese Doe Dagen. Daar hebben zij verder gesleuteld aan de nieuwste uitvinding van de professor: de Verplaatsbare Winter 3030.

IJsco is verheugd om te zien dat er zo veel ouders aanwezig waren om het terrein op te bouwen: "De kinderen zullen getuige zijn van een wetenschappelijk wonder zodra we de nieuwe ijstijd zullen opstarten. Door ons harde werk is het al wat kouder geworden, maar dit is nog maar het begin. Het is goed om te zien dat er ook zo veel enthousiaste ouders zijn!"

Vlokje Sneeuw heeft erg veel zin in de komst van de Alverneese kinderen: "We gaan het ontzettend leuk hebben met elkaar! Ik kijk uit naar de nieuwe gezichten en avonturen! Dit jaar wordt cooler dan ooit!"

Over wat er de komende dagen precies gaat gebeuren, lieten zowel IJsco als de werkgroep weinig los. Het belooft in elk geval erg fris te worden op Alverna, met kans op sneeuw. "Neem je warme kleding mee!" Aldus IJsco.

Meer zien van de voorbereiding op zaterdag? Klik dan hier.

Oefen nu ook het dansje van de Alverneese Doe Dagen

Zit het liedje al in je hoofd? Mooi! Dan kun je nu beginnen met oefenen van het dansje! πŸ’ƒπŸ•Ί De dames van groep 8 doen het vast voor op onze Facebookpagina. β–ΆοΈ We gaan maandag kijken of je goed geoefend hebt! Bekijk de video door hier te klikken.

Leer vast het liedje van 2019!

Ben jij klaar voor de Alverneese Doe Dagen? Nog een paar dagen en we barsten los! πŸŽΆ Oefen nu alvast het liedje van dit jaar met de muziek en de tekst hieronder. Hou deze pagina in de gaten, want we delen deze week ook vast het dansje! πŸ’ƒπŸ•Ί

❄️Thema 2019: Tijd voor ijs!❄️

Coole kinderen van Alverna,

Het is warm, er worden ijsjes verkocht en jullie zijn allemaal vrij: dat betekent dat het zomervakantie is! β˜€οΈπŸ¦ Ook de Alverneese Doe Dagen komen steeds dichterbij en dit jaar krijgen jullie de eer om mij te ontmoeten!

Mijn naam is Professor IJsco Nijn, maar jullie mogen natuurlijk gewoon ‘Professor’ zeggen. Dit jaar ben ik te gast bij jullie op Alverna, tijdens de Doe Dagen, omdat ik weer iets unieks bedacht heb!

Ik heb een hekel aan alles wat met zon, zee, strand en vooral de zomer te maken heeft. 😨 Hierom ben ik jaren geleden al op de Noordpool gaan wonen. Ik heb hard gewerkt aan een verplaatsbare winter, die ik nu voor het eerst ga gebruiken bij jullie, op Alverna! Misschien dat nog niet alles perfect werkt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat als we het 4 dagen zo koud mogelijk maken, dit het begin is van een nieuwe ijstijd! En het leuke is… Jullie kunnen me daarbij helpen! β›„πŸŒ¨οΈ

Hoe? Dat leg ik jullie allemaal uit van 12 t/m 15 augustus aan de Geitweg, op het terrein van de Alverneese Doe Dagen. Ik heb voor jullie nu nog een strandtasje geregeld dat jullie deze zomer kunnen gebruiken, maar reken erop dat je daarna nooit meer naar het strand hoeft. πŸ’ͺπŸ˜ƒ Zet die bandana dus maar vast op je hoofd, doe een dikke jas aan, warm de thee op en maak je klaar voor 4 dagen bevroren sport-, spel- en timmerplezier. β˜•

🧀 Mijn assistent en ik kunnen niet wachten om jullie de hand(schoen) te schudden!

Professor IJsco Nijn ❄️

Resultaat Rabobank Clubkas Campagne

Bij de vorige vergadering ontvingen wij van de Rabobank Rijk van Nijmegen de cheque van de Rabobank Clubkas Campagne. Wij zijn overdonderd door en vooral ontzettend blij met het bedrag van €1.406,40! πŸΎπŸ₯‚

Dankzij jullie stemmen kunnen onze kleine tentjes eindelijk gaan genieten van hun welverdiende pensioen en starten we de 12e editie van de Alverneese Doe Dagen met gloednieuwe tentjes! πŸ€© Heel erg bedankt voor het stemmen!

Welbekende tentjes verlaten Alverneese Doe Dagen

Archieffoto uit 2015, door vaste fotograaf Wil van der Made

ALVERNA – Enkele maanden voor de twaalfde editie van de Alverneese Doe Dagen hebben de welbekende tentjes, elk jaar weer te vinden op het terrein van deze kindervakantieweek, besloten hun werkzaamheden neer te leggen. De leden van de werkgroep Alverneese Doe Dagen zitten met hun handen in het haar: omdat er op deze korte termijn nog geen vervanging is geregeld. Wij kregen de kans om met een van de tentjes in gesprek te gaan.

We ontmoeten tentje Nummer 7 op het grasveld aan de Geitweg, waar van 12 t/m 15 augustus weer ruim 120 Alverneese kinderen te vinden zullen zijn bij de twaalfde editie van de Alverneese Doe Dagen. Na plaatsgenomen te hebben in het gras, stellen we onze eerste vraag:

Vanwaar de beslissing om de werkzaamheden als tentje neer te leggen?

Na 11 jaar lang aanwezig te zijn geweest tijdens de Alverneese Doe Dagen, voel je dat het tijd is om het tentdoek in de ring te gooien. Mijn collega’s en ik zijn op: kapotte ritsen, gescheurde doeken en te vaak aan elkaar geknoopte scheerlijnen. We zijn aan vervanging toe.

Welke les nemen jullie mee na 11 jaar ervaring?

Eerst lijkt het een makkelijk baantje, natuurlijk. We staan drie of vier dagen per jaar buiten en in die tijd zijn we een opslagplaats voor de tassen van de kinderen. Als het regent, dan komen ze soms zelfs binnen lunchen! Toch moet het niet onderschat worden: honderden kinderen die elke morgen op je af komen rennen kan soms een stressvolle situatie opleveren. Het was belangrijk dat we onze tentstokken koel hielden en een plekje vonden voor elk tasje. Onderschat dus nooit een baantje dat simpel lijkt!

Wat waren hoogtepunten in jullie carrière?

Ondanks dat het soms best onrustig was, zijn de regenachtige jaren toch wel het leukst. De organisatie zal het hierover niet met ons eens zijn, maar als de kinderen daadwerkelijk in hun tentjes komen lunchen dan vinden wij het pas écht gezellig! Als we natte doeken hadden dan konden we uiteindelijk ook heerlijk drogen in de zon voor we weer opgeslagen werden.

Maken jullie je druk over het gat dat jullie achterlaten bij de Alverneese Doe Dagen?

We beseffen ons heel goed dat er wel tentjes nodig zijn voor de kinderen die de Alverneese Doe Dagen komen bezoeken. Daarom hebben we samen met de werkgroep besloten om mee toe met de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank Rijk van Nijmegen kunnen van 14 t/m 29 mei 2019 hun stem uitbrengen op een lokale vereniging. Op basis van de stemmen verdeelt de Rabobank €250.000,- onder de verenigingen. Met het bedrag dat opgehaald zal worden voor de Alverneese Doe Dagen zullen ze nieuwe tentjes aanschaffen, zodat de Doe Dagen ook dit jaar weer door kunnen gaan!

Help jij ook mee? Nog t/m 29 mei kunnen leden van de Rabobank Rijk van Nijmegen stemmen op de Alverneese Doe Dagen. Meer weten of stemmen? Klik dan hier!

Word lid van de Rabobank en steun de Alverneese Doe Dagen!

Ben jij lid van Rabobank Rijk van Nijmegen? Het zou fantastisch zijn als je van 14 t/m 29 mei 1 of 2 van je 5 stemmen geeft aan de Alverneese Doe Dagen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. πŸ™ Het geld dat we hiermee ophalen, zullen we besteden aan nieuwe tentjes! πŸŽͺ

Zit je wel bij de Rabobank, maar ben je nog geen lid? Dan heb je alleen nog deze week (tot 1 april) om lid te worden! Word lid via: https://bit.ly/2UVwr3M

Meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne vind je hier.

Gevonden voorwerpen 2018

Zoals altijd blijven er ook wat spulletjes achter. Zoek jij nog iets? Deze gevonden voorwerpen zijn aanstaande maandagmorgen (20 augustus) op de Antoniusschool in Alverna op te halen, bij de tafeltennistafel.

Het zit er weer op...

De Alverneese Doe Dagen 2018 zijn afgelopen en gelukkig is alles op zijn pootjes terechtgekomen. Parco Molo liet zichzelf eindelijk zien op de bonte avond en onthulde dat de hele schattenjacht onderdeel van zijn plan was en dat alle kinderen zichzelf nu een echte ontdekkingsreiziger mogen noemen. Petra Piraat was hier, net als wij overigens, volledig ingestonken en ze biechtte uiteindelijk op dat zij de schat donderdagmorgen had gestolen.

Na haar excuus startte de bonte avond waar elk groepje zichzelf kon presenteren aan een laaiend enthousiast publiek. De groepjes dansten op liedjes die te maken hadden met zon, zee, strand, vakantie en onbewoonde eilanden, waarmee deze editie in thema werd afgesloten. Inmiddels is het veld leeg en opgeruimd. Wij danken iedereen die hierbij geholpen heeft, echt ontzettend fijn!

Wij hebben als werkgroep weer erg genoten van de stralende glimlach van zowel ouder als kind en kijken dan ook weer met heel veel plezier uit naar de twaalfde editie. Voor nu gaan we eerst nagenieten (alle foto's staan op de website en WijchensNieuws is ook weer langs geweest) en even lekker uitrusten.

Nogmaals dank aan alle sponsoren en voor de hulp die we afgelopen week gehad hebben. Het was weer fantastisch!

De werkgroep

Alverneese Doe Dagen 2018 - Dag 3

Op de derde dag van de Alverneese Doe Dagen 2018 ontmoetten wij Piet Primitieveling, een schipbreukeling die al ruim vijftig jaar vastzat op het onbewoonde eiland! Hij is jaren geleden ook op zoek geweest naar de schat, maar zijn boot was gezonken toen hij terugkeerde op het strand. Gelukkig had hij wel nog een auto (rijdt op kokosolie), die we konden lenen voor onze expeditie in ruil voor een lekkere maaltijd.

De kinderen hebben overdag materialen voor een diner verzameld en een groep gele bandana's heeft uiteindelijk de schat gevonden en opgegraven (met dank aan de schatkaart en de sleutel)! Henk werd echter door Petra Piraat uit de auto gezet, die de schat voor zichzelf wilde hebben. Gelukkig had Henk een extra slot om de schat gedaan, waarmee hij de kist alleen zelf kon openen. Zou deze nu veilig zijn?

Verder hebben de kinderen een vette dag beleefd op de waterski, op een eigen vlot, op de survivalbaan of met het maken van een eigen groentesoep. De leiding heeft op het terrein gegeten en de dag afgesloten met een afvalrace op het springkussen. Alle foto's van de woensdag zijn te vinden op deze website!

Wij maken ons klaar voor de vierde en laatste dag. Daarbij hoort ook de bonte avond, waar we alle ouders, grootouders, ooms, tantes en (verre) vrienden uit Alverna hopen te zien!

Tot dan,

De werkgroep

Alverneese Doe Dagen 2018 - Dag 2

De expeditieleden hebben vandaag weer hard gewerkt om het mysterie rondom de verdwenen ontdekkingsreiziger Parco Molo op te lossen. De ochtend begon wat onstuimig, met de verschijning van Petra Piraat. De kinderen vertelden ons dat ze haar maandag ook al gezien hadden! Petra sloot Henk op in een kist en stal vervolgens de schatkist die de rode bandana's maandag gevonden hadden.

's Middags keerde ze echter terug met de boodschap dat ze niet wist hoe verder te komen in de zoektocht naar een schat. We sloegen de handen ineen en samen met de oranje en blauwe bandana's hebben we de schatkaart gevonden.

Op de website staan inmiddels de foto's van dag 2. WijchensNieuws was ook aanwezig en heeft een aantal mooie plaatjes geschoten. Klik hier om deze te bekijken.

Nu hebben we de kaart én de sleutel, dus zou het ons op dag 3 lukken om de schat te vinden?

We houden jullie op de hoogte!

De werkgroep

Alverneese Doe Dagen 2018 - Dag 1

Pfoe, dat was ons al een dagje wel! Op de maandag van 2018 zijn we met alle kinderen gearriveerd op een onbewoond eiland, waar we op uitnodiging van ontdekkingsreiziger Parco Molo naar afgereisd waren. Op locatie bleek echter dat Parco Molo nergens te vinden was! Wellicht had dat iets te maken met de tropische storm die overtrok.

Wel hebben we zijn reiskoffer gevonden, waarin perkamentrollen zaten met vreemde tekens en een tekening van een man in nood. Misschien dat die iets te maken hebben met zijn mysterieuze verdwijning?

De rode bandana's hebben een speurtocht gelopen waarmee ze enkele cijferslotjes open konden maken van een schatkist die 's middags gevonden werd. In deze schatkist vonden we een grote sleutel en nog meer schatkistjes. We blijven hopen dat we op dag twee meer kunnen ontrafelen van dit bijzondere raadsel..

De werkgroep

P.S. De foto's van dag 1, gemaakt door fotograaf Wil, kun je ook al bekijken op de website!

Eerste expeditieleden arriveren op onbewoond eiland

ALVERNA - Op zaterdag 11 augustus zijn de eerste expeditieleden gearriveerd op een onbewoond eiland in het Gelderse dorpje Alverna. Hun eerste taken waren het terrein klaarmaken voor de komst van een grote groep kinderen, die ook uitgenodigd zijn om het onbewoonde eiland te verkennen. Er was veel hulp aanwezig bij het opzetten van de tenten en het klaarmaken van het hout (er gaan ook nog hutten gebouwd worden), waar de expeditieleden erg dankbaar voor zijn.

Aanstaande maandag zullen de nieuwe expeditieleden ontvangen worden door wereldberoemd ontdekkingsreiziger Parco Molo. De kinderen zullen vier dagen lang vermaakt worden met verschillende activiteiten in en rondom het eiland. "Het belooft een bijzondere gelegenheid te worden, waarbij de kinderen uit Alverna echt gaan leren wat avontuur is!" Aldus Molo.

Voor meer foto's van het klaarmaken van het eiland klikt u hier.

Thema 2018: Ontdekkingsreis op een onbewoond eiland!

Thema 2018: ???

Het thema van 2018 blijft nog even een verrassing! Wel kunnen we alvast verklappen dat de werkgroep een fantastisch idee heeft waarmee we de zomervakantie van 2018 goed af kunnen sluiten. De zomer komt steeds dichterbij, dus 'lekker leven' is de leus!

Trouwens.. Ook dit jaar zullen de Doe Dagen weer op maandag beginnen! Nog een middag extra plezier dus!

Alverneese Doe Dagen 2017 - Dag 4

De laatste dag van de Doe Dagen begon met een minder leuke verrassing. Balthazar Boos was 's nachts op het terrein geweest en hij had de pleziermeter gesloopt! Gelukkig konden Sander en ik hem op tijd maken. Toen, na een dag vol sport en spel, de bonte avond bijna kon beginnen, leek het erop dat de pleziermeter toch niet vol kwam en dat we het hele feestje moesten afblazen. Dat is natuurlijk niks voor mij (en mijn familie)!

Gelukkig kregen we bezoek van mijn nichtje, Petra Partycrash, die samen met de kinderen een oplossing heeft bedacht waardoor de meter toch vol kon lopen. Tijdens de bonte avond zijn we weer getrakteerd op een hoop danstalent en ik kijk dan ook vol goede moed uit naar volgend jaar. De pleziermeter is vol: dus een elfde editie van de Alverneese Doe Dagen is onderweg!

Namens de organisatie dank ik alle sponsoren, ouders, leiding, de EHBO, de fotograaf, het team van de Drie Linden en iedereen die op wat voor een manier dan ook bijgedragen heeft aan ons feestje. De foto's van dag 1, 2, & 3 staan al online en die van dag 4 volgen zo snel mogelijk.

Ik heb ik elk geval genoten. Ik hoop jullie net zo hard als ik,

Fred Feest

Petra Partycrash redt de Doe Dagen! (Foto: wijchensnieuws.nl)

Alverneese Doe Dagen 2017 - Dag 2&3

Pfoe! Dat waren twee warme feestjes de afgelopen dagen. Gelukkig werd er gisteren voldoende verkoeling gezocht bij de sport- & spelactiviteiten. Zeer onverwachts kwam mijn tante, Tante Taart, op bezoek bij de Doe Dagen omdat ze ontslagen was bij de bakker. Ze had haar bril niet op en heeft toen per ongeluk sambal in de taart gedaan. Natuurlijk was het Sander die de taart kocht en een boos telefoontje pleegde.. Hij krijg zijn verdiende loon!

Gelukkig hebben we vervolgens met z'n allen ingrediënten verzameld waarmee we een hele lekkere taart hebben gebakken. Tante Taart kan nu weer aan de slag(room) bij de bakker!

Vandaag kregen we minder leuk bezoek. De pleziermeter stijgt hard en wethouder Balthazar Boos had iemand van de belasting gestuurd, Gerard Geld, die ons meer uit kon leggen over economie. De Doe Dagen moesten volgens hem ook educatieve waarde hebben. Gelukkig kwamen de kinderen op het idee om het economieboek om te wisselen met het sprookjesboek, zodat Gerard even met zijn mond vol tanden stond!

Verder heeft iedereen vandaag de thema-activiteit gedaan. De jongsten brachten een bezoek aan Het Hof van Kaatje, de oranje & gele bandana's hebben getraind voor een Viking Run en de blauwe bandana's gingen naar Waterskicentrum de Berendonck. Iedereen bedankt voor het vriendelijke onthaal!

In de middag waren onze vrienden van Foto Verreijt aanwezig en ze hebben van elk groepje een foto gemaakt, net alsof ze in New York aan het bouwen zijn! Super gaaf toch?

Morgen is een spannende dag, want dan zal bepaald worden of de pleziermeter vol komt en of we de bonte avond door kunnen laten gaan.. Laten we daarvoor duimen! Beeldmateriaal van de afgelopen dagen komt zo snel mogelijk op deze website.

Feestelijke groetjes,

Fred Feest

Alverneese Doe Dagen 2017 - Dag 1

Feest! Hier op 't veld! De Doe Dagen zijn begonnen en ik kan je vertellen dat ik een ontzettend leuke eerste dag heb gehad. Vandaag heb ik geopend met allerlei attributen van voorgaande jaren, hebben we genoten van een roofvogelshow en zijn we begonnen met het maken van de hutten. En dat in "maar" drie uur!

Helaas kregen we ook bezoek van een secretaris van de gemeente: Sander Stop. Hij kwam ons vertellen dat wethouder Balthazar Boos een einde wil maken aan de Doe Dagen, omdat ze niet meer elk jaar uniek zouden zijn. Wat een onzin! We hebben Sander er gelukkig van kunnen overtuigen om de Doe Dagen nog één kans te geven.

Als we voor de bonte avond de pleziermeter gevuld krijgen, dan mogen de Doe Dagen ook volgend jaar weer terugkeren. Help jij mee? Verzamel zo veel mogelijk smiley's en lever die aan het eind van elke dag in bij Fred, Sander of één van de andere themafiguren.

De foto's komen snel online. Tot die tijd kun je alvast kijken op wijchensnieuws.nl voor de eerste foto's!

Morgen gaan we weer hard aan de slag. Groetjes thuis en welterusten,

Fred Feest

Fred Feest, Sander Stop en de organisatie zijn nu al heel trots op al het plezier wat er verzameld wordt! (Foto: wijchensnieuws.nl)

Het terrein is er klaar voor..

Op zaterdag 19 augustus heeft de werkgroep samen met heel veel hulpouders (bedankt!) het terrein alvast helemaal klaargemaakt voor de Doe Dagen 2017.  Op de foto is het nog wat ongezellig, zo met dichte tenten, maar daar gaan we snel verandering in brengen! Fred Feest zelf is al even komen kijken en onder zijn toeziend oog zullen maandagmorgen de laatste verbeteringen doorgevoerd worden.

Maandagmiddag staat hij klaar om jullie te ontvangen en dan kan ons 10-jarig jubileum beginnen! Wij kijken er ontzettend naar uit, jullie ook?

Thema DOe Dagen 2017: Feest!

Uitnodiging voor ons feestje!

Hoi Alvernezen!

 

2017 is een heel bijzonder jaar, want de Alverneese Doe Dagen hebben een feestje te vieren. Deze zomer worden ze TIEN jaar en deze mijlpaal kunnen zij natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom ben ik, Fred Feest, uitgenodigd om samen met jullie een feestje te komen bouwen!

Bij deze nodig ik jullie uit om er allemaal bij te zijn. Van 21 tot en met 24 augustus zal het feest gevierd worden. Vier dagen lang zullen we gaan timmeren, spelen, sporten en nog veel meer! Wat we precies allemaal gaan doen vertel ik nog niet, maar neem vast je zwemspullen en kleren die vies mogen worden mee..

Zet die feestmuts (stiekem een bandana) op je hoofd en kom met iedereen feest vieren in de laatste week van de schoolvakantie! Alles is gepland en er kan niks meer verkeerd gaan. Toch?..

Zeer verheugd om iedereen te ontmoeten,

 

Fred Feest

(De vrolijkste man van Alverna)

 

P.S. Je wordt niet thuisgebracht, slechts tot de Eliasstraat ;-)!

Dit jaar een extra dag!

Maandag:
De Doe dagen starten dit jaar, vanwege het tienjarige bestaan, al op maandagmiddag! Dus een extra middag op te genieten. Deze dag komen de kinderen rechtstreeks, onder begeleiding van ouder of verzorger, zelf naar het Doe Dagen terrein. Graag je fiets op het veld parkeren, aan de andere kant van de Heumenseweg. Hier is heel de week de parkeerplaats voor zowel fiets als auto.

Op maandag starten we om 13.00 uur. En om 16.00 uur gaat iedereen weer “zelfstandig” naar huis.

Reportage Wijchense Omroep Doe Dagen 2016

De Wijchense Omroep was te gast op het terrein tijdens de Doe Dagen 2016. Hier is de reportage te zien die zij van onze spannende reis door de tijd gemaakt hebben!

Liedje 2016 alvast oefenen?

Het liedje van 2016, 'Reis door de tijd',  staat nu online! Dit betekent dat je al kunt beginnen met oefenen, zodat je tijdens de komende Doe Dagen extra hard mee kunt zingen!

Thema 2016: Reis door de tijd!

Dag kinderen uit Alverna,

Mijn naam is Dennis Das. Ik ben de persoonlijke assistent van Professor Dr. Snuggles, een hele slimme man die de afgelopen jaren heel veel bijzondere uitvindingen gedaan heeft! Hij heeft een hele handige automatische rugkrabber bedacht, een apparaat waarmee je met honden kan praten en ook de spiek-o-matic komt van hem. Ik heb al heel veel avonturen met hem beleefd. Zo zijn we in Amerika geweest, hebben we Azië bezocht, zijn we hele hoge bergen opgeklommen en nog veel meer! Maar nu is Dr. Snuggles klaar voor een volgend avontuur en jij bent uitgenodigd.

Dr. Snuggles heeft een nieuw apparaat uitgevonden waarmee hij door de tijd kan reizen! Je moet het nog even geheim houden, maar hij heeft mij gevraagd om een brief naar jullie te schrijven met de vraag of jullie mee willen op dit spannende avontuur. Ik moet helaas in het laboratorium blijven om op te passen terwijl jullie naar het verleden gaan.

Dr. Snuggles wil jullie graag ontmoeten op 23 augustus, om 10:00 uur, op de jullie bekende verzamelplaats aan de Geitweg. Ik zal er ook zijn om jullie uit te zwaaien, als de spannendste zomerweek van jullie vakantie gaat beginnen!

Doe dus je bandana op en maak je klaar voor de meest bijzondere reis van je leven, een reis door de tijd!

Met de allervriendelijkste groetjes,

Dennis Das

Persoonlijk assistent Dr. Snuggles